ΠΑΙΔ.Ι.

ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ (ΠΑΙΔ.Ι.)
Διαγνωστικό & Θεραπευτικό Κέντρο Παιδιών με Αναπτυξιακές, Μαθησιακές και Κινητικές Διαταραχές
Κέντρο Ημέρας Πρώιμης Παρέμβασης (Κ.Η.Π.Π.)
• Ειδικό Παιδαγωγικό • Εργοθεραπεία • Λογοθεραπεία • Φυσιοθεραπεία • Ψυχολογική Στήριξη
• Μαθησιακό • Ομάδες Κοινωνικοποίησης • Συμβουλευτική Γονέων • Δια Βίου Εκπαίδευση
Χελμού 35 • 14565 • Άγιος Στέφανος, Αττικής •
( +30 210 814 2218 • Fax: +30 210 814 5949
Switch to English
Για Γονείς Για Ειδικούς
HomeTo Κέντρο μαςΥπηρεσίεςΚ.Η.Π.Π.ΚαλοκαιρινόFAQΕπικοινωνίαUpledger ΣεμινάριαΑίτηση ΕγγραφήςΦόρμα ΕνδιαφέροντοςΕκπαίδευση στην Α.Ο.UpledgerΘέσεις Εργασίας
Στόμα: Ο ρόλος του στην αισθητηριακή ολοκλήρωση και στη στάση του σώματος.
Το σύστημα M.O.R.E.
Eileen Richter, OTR, FAOTA & Patricia Oetter, M.A., FAOTA

Περιγραφή Σεμιναρίου
Ενώ οι στοματοπροσωπικές προσεγγίσεις για παιδιά με νευρολογικά προβλήματα στοχεύουν κυρίως σε δυσλειτουργική σίτιση, πρόσφατες κλινικές μελέτες με παιδιά που παρουσιάζουν αναπτυξιακή καθυστέρηση ή/ και δυσλειτουργία αισθητηριακής επεξεργασίας έδειξαν πως υπάρχει μία σοβαρή συσχέτιση μεταξύ στοματοπροσωπικής και αναπνευστικής δυσλειτουργίας με πολλά και διάφορα προβλήματα αισθητηριακής ολοκλήρωσης και αισθητικοκινητικά προβλήματα.

Στο σεμινάριο αυτό που γίνεται για ακόμα μια φορά στην Ελλάδα θα παρουσιαστεί το θεωρητικό πλαίσιο για την κατανόηση του πως και γιατί πολλοί τομείς της ανάπτυξης επηρεάζονται σε σημαντικό βαθμό από τις στοματικές λειτουργίες.

Η παρουσίαση θα περιλάβει τη συσχέτιση μεταξύ του συγχρονισμού απομύζηση/κατάποση/αναπνοή (ΑΚΑ) με τη συμπεριφορά, τη μάθηση, την στασική ανάπτυξη, τη σίτιση, την επικοινωνία, την εγρήγορση, την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη, ακόμα και με τα κοινά προβλήματα υγείας σε παιδιά. Κατόπιν θα συζητηθεί η συσχέτιση αυτών των πληροφοριών με θεραπευτική παρέμβαση σε παιδιά που παρουσιάζουν αναπτυξιακές διαταραχές και διαταραχές αισθητηριακής επεξεργασίας με τη βοήθεια slides, κλινικά παραδείγματα και εργαστήρια. Τέλος θα δοθούν στρατηγικές για γραπτή αναφορά αυτών των δυσκολιών και καθοδήγηση για την ανάπτυξη προγραμμάτων θεραπείας. Αυτή η παρουσίαση είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για εργοθεραπευτές, λογοπεδικούς και φυσιοθεραπευτές που ασχολούνται με παιδιά αλλά οι πληροφορίες μπορούν να εφαρμοστούν σε πολλές άλλες ηλικίες.

Το βιβλίο MORE είναι απαραίτητο για τη διεξαγωγή του σεμιναρίου και μπορείτε να το παραγγείλετε δια μέσω του Παιδιατρικού Ινστιτούτου σε μειωμένη τιμή. Άλλα βιβλία όπως το “Out of the Mouths of Babies”, το MORE the DVD, και διάφοροι τύποι στοματικών ερεθισμάτων θα είναι επίσης διαθέσιμα για αγορά.

Στόχοι σεμιναρίου:

1. Η κατανόηση της σχέσης συγχρονισμού απομύζησης/κατάποσης/αναπνοής (ΑΚΑ) με σημαντικές πτυχές ανάπτυξης.
2. Η αναγνώριση, η αξιολόγηση και η καταγραφή ανώμαλου ΑΚΑ σε παιδιά που παρουσιάζουν δυσλειτουργία αισθητηριακής ολοκλήρωσης και/ή αναπτυξιακής καθυστέρησης.
3. Η εφαρμογή θεραπευτικών τεχνικών για τη βελτίωση της αναπνοής, της αυτορύθμισης, του στασικού ελέγχου, των οπτικοκινητικών ικανοτήτων, της επικοινωνίας και της σίτισης.
4.Η εφαρμογή τεχνικών σχεδιασμένων για την ενδυνάμωση της στοματο-αναπνευστικής λειτουργίας.

Πρόγραμμα σεμιναρίου:
Θα ανακοινωθεί

Οι εισηγητές:
Eileen Richter, MPH, OTR, FAOTA
Η κυρία Richter είναι εργοθεραπεύτρια και έχει πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας δουλεύοντας με ποικίλες ομάδες σε δημόσια σχολεία, νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές. Έχει πάρει το Master’s στη Δημόσια Υγεία Μητέρων και παιδιών, έχει πιστοποίηση στο NDT και έχει δημοσιεύσει μια σειρά βιβλίων και άρθρων συμπεριλαμβανομένων των: Sensorimotor Integration for Developmentally Disabled Children, 2nd Ed. (Western Psychological Services, 1991); The Sensorimotor Performance Analysis, (PDP Press, 1989), MORE: Integrating the Mouth with Sensory and Postural Functions and Out of the Mouths of Babies: The Developmental Significance of the Mouth (PDP Press, Inc.). Η κυρία Richter έχει διδάξει εκτενώς στις ΗΠΑ, Ασία και Ευρώπη σε θέματα σχετικά με την αισθητικο-κινητική δυσλειτουργία σε παιδιά. Είναι Επίτιμο μέλος του Αμερικανικού Συλλόγου Εργοθεραπείας και διευθύνει την κατασκήνωση Avanti-Camp St. Croix, μία κατασκήνωση εντατικής θεραπείας αισθητηριακής ολοκλήρωσης χρησιμοποιώντας τα πιο εξελιγμένα θεραπευτικά μοντέλα. Η κυρία Richter συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη της κατασκήνωσης και άλλων θεραπευτικών μοντέλων. Παρουσιάζει στην Ελλάδα για δεύτερη φορά.

 

Patricia Oetter, MA, OTR/L, FAOTA
Η Patricia Oetter είναι εργοθεραπεύτρια η οποία – για περισσότερα από 30 χρόνια - ασχολείται με πολλές και διαφορετικές διαγνωστικές ομάδες από νεογνά μέχρι γηριατρικούς ασθενείς και έχει δουλέψει εκτενώς σε σχολεία, ειδικά προγράμματα αποκατάστασης και ιδιωτικά κέντρα. Ο κύριος κλινικός τομέας της είναι τα βρέφη, και τα παιδιά προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας με μαθησιακές, επικοινωνιακές δυσλειτουργίες και δυσλειτουργίες αισθητηριακής επεξεργασίας. Έλαβε Bachelor’s of Science από το University και το Master’s of Science από το Kansas State Teachers College. Υπήρξε συνεργάτης της A. J. Ayres και κλινική εκπαιδεύτρια της κλινικής A. J. Ayres. Η κυρία Oetter προσφέρει συμβουλευτική και είναι εισηγήτρια σεμιναρίων σε δάσκαλους, γονείς και θεραπευτές στις ΗΠΑ, Ασία και Ευρώπη. Είναι επίτιμο μέλος του Αμερικανικού Συλλόγου Εργοθεραπείας και διατηρεί ιδιωτική κλινική στην Καλιφόρνια. H κυρία Oetter είναι συγγραφέας πολλών άρθρων και βιβλίων σε θέματα πάνω στην αισθητηριακή ολοκλήρωση μεταξύ των οποίων το βιβλίο “MORE: Integrating the Mouth and Out of the Mouths of Babies” και του DVD “MORE”. Διδάσκει τα σεμινάρια της αισθητηριακής ολοκλήρωσης στην Ελλάδα από το 2001, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2009 παρουσίασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το σεμινάριο MORE.Χελμού 35 • 14565 • Άγιος Στέφανος, Αττικής • +30 210 814 2218 • Fax: +30 210 814 5949
© 2005-2017 Παιδιατρικό Ινστιτούτο Ε.Π.Ε.

Ενημέρωση 26/7/2016